به گزارش سلام لردگان؛ نسرين رياحي، اظهار کرد: اختلال وسواس فکري به صورت تفکرات مزاحم و تکراري و رفتارهاي کليشهاي بروز ميکند، اما در کودکان آنچه نمود بيشتري دارد رفتارهاي کليشهاي است. مثلاً خيلي از کودکان يک بازي تکراري را به شکل وسواس گونه چندين مرتبه در طول روز انجام ميدهند و يا اينکه حتماً قبل از خواب خود را مجبور ميکنند که يک کار مشخصي را انجام دهند.
اين روانشناس با بيان اينکه تشخيص وسواس از هفت سالگي به بعد آسانتر است، ادامه داد: با توجه به اينکه کودکان ميتوانند علائم اين اختلال را به طرز ماهرانهاي مخفي کنند والدين بايد در تشخيص نشانههاي آن دقت کافي را داشته باشند. به عنوان مثال در نظر بگيرند که اين کودکان ترس از ميکروب داشته، به صورت افراطي به سر و وضع خود اهميت ميدهند و يا پرخاشگريهاي بيش از حد نرمال دارند.
وي با تأکيد بر اينکه اختلال وسواس فکري در صورت درمان نشدن ممکن است با افزايش سن پررنگتر شود، افزود: اين اختلال ريشه در اضطراب دارد و در واقع کودک با تکرار رفتارهاي افراطي از ميزان اضطراب خود ميکاهد، از اين رو والدين در صورت مشاهده علائم وسواس بايد حتماً مشکل فرزندان خود را با يک درمانگر در ميان بگذارند.
رياحي خاطرنشان کرد: وقتي کودکي دچار اختلال وسواس ميشود احتمال اينکه يکي از والدين يا هر دو آنها نيز درگير اين اختلال باشند زياد است.
ايسنا
انتهاي پيام